Joukkuevoimistelu

Joukkuevoimistelu Forssan Naisvoimistelijoissa

Joukkuevoimistelua voi seurassamme harrastaa seitsenvuotiaasta aina aikuisiän kynnykselle asti. Alle 10-vuotiaat ovat jumppakouluryhmiä ja heillä on mahdollisuus esiintyä asematapahtumissa sekä seuran omissa näytöksissä. 10-12-vuotiaat voivat osallistua asemalle tai 10-12-v tyttösarjojen kilpailuihin. 12-14-vuotiaat kilpailevat SM-kilpailuissa tai kilpasarjan kilpailuissa. Yli 14-vuotiaat voivat myöskin valita osallistuvatko SM- vai kilpasarjan kilpailuihin.

Joukkuevoimistelun harrastaminen vaatii sitoutumista sekä jumpparilta itseltään että vanhemmilta. Kaikissa harjoituksissa käydään säännöllisesti ja tärkeänä osana harjoittelua toimivat kotitreenit. Joukkuevoimistelijoiden kausimaksut lasketaan joukkuekohtaisen budjetin avulla, johon sisältyy salivuokrat, valmentajien palkat, kisamatkat jne. Budjetista keskustellaan kauden alkaessa vanhempainillassa, jonka jälkeen johtokunta hyväksyy sen. Esiintymisten ja talkoiden avulla joukkue voi kerätä rahaa mm. kisapukuja varten.

Valmentajat voivat uuden kauden alkaessa (puolivuosittain) jakaa tai sekoittaa ryhmiä motivaation ja taitotason mukaan niin, että jokainen voimistelija pääsee harjoittelemaan sopivassa ryhmässä. Uusia jumppareita otetaan joukkueisiin pääasiassa kevään lopussa tai syksyn alussa, mikäli joukkueissa on tilaa. Aiemmasta voimistelu- ja tanssiharrastuksesta on hyötyä, mutta kaikkiin ryhmiin sitä ei vaadita.